Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Η πραγματική αλήθεια για το "σύστημα" στην Ελλάδα στις μέρες μας

Πάντα αναρωτιόμουν ποίος πραγματικά βρίσκετε πίσω από τις αποφάσεις που παίρνονται για το "καλό" μας..

Πίστευα ότι θα ήταν κάποια ομάδα πολιτικών, από την κάθε κυβέρνηση.
Όμως συνεχώς αναρωτιόμουν, μιας και όσο κοιτούσα τους πολιτικούς της χώρας τόσο αναρωτιόμουν αν πραγματικά θα είχαν την ικανότητα να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.

Ποίοι είναι τότε αυτοί που έχουν την πρωτογενή ιδέα. Αυτοί που πραγματικά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός νόμου η για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η κάθε κυβέρνηση για τα σοβαρά θέματα της χώρας...

Σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι μια ομάδα τεχνοκρατών αυτή που εμπνέετε τους νόμους.
Αυτό είναι και η πιο λογική σκέψη. Κάποιοι επιστήμονες εμπνέονται και καθοδηγούν τους πολιτικούς στις αποφάσεις τους.
Αν ήταν όμως έτσι δεν θα έπρεπε να μην υπήρχαν τόσες παράλογες και αντιεπιστημονικές αποφάσεις?
Άρα συνεπαγωγηκά αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι μάλλον δεν είναι έτσι..

Η επομένη λογική σκέψη ήταν ότι θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι του πλούτου,Βιομήχανοι,εφοπλιστές,εκδότες..
Αυτό πρέπει να είναι μιας και σχεδόν φανερά πολλές αποφάσεις των πολιτικών ευνοούν μερικούς επιχειρηματίες..Όμως δεν είναι πάντα έτσι..Υπάρχουν φορές που θίγονται τα συμφέροντα ακόμη και τον πιο ισχυρών του κλάδου των "πλουσίων"...

Αφού το απέρριψα και αυτό η σκέψη μου κινήθηκε σε μυστικιστικές ομάδες.Αυτό πρέπει να είναι, η μασονία η τα μέλη κάποιας άλλης τελετουργικής ομάδας είναι αυτοί που κουνούν τα νήματα...
Όμως αν ήταν έτσι δεν θα φρόντιζαν να ισχυροποιήσουν την θέση τους και οι νόμοι δεν θα έπρεπε να είχαν ένα είδος τελετουργικού έτσι όπως αρέσκονται?

Σκέφτηκα να τα παρατήσω αλλά τελικά η τύχη με βοήθησε να ανακαλύψω την αλήθεια...
Γνώρισα ένα τύπο λιγάκι περίεργο,είχε μακριά μαλλιά, μούσια και ντύσιμο καθημερινό.
Είχε γυναίκα αλλά χωρίς παιδιά , δούλευε στο δημόσιο σε μια εταιρεία και γενικότερα νόμιζε κανείς όταν τον αντίκριζε ότι έχει να κάνει με έναν συνηθισμένο άνθρωπο που μάλλον ήταν και λίγο αριστερός στις ιδέες του.
Στην αρχή η καθημερινότητα μας δεν είχε περισσότερα από ένα τυπικό καλημέρα,σιγά σιγά όμως άρχισα να μιλώ πιο συχνά μαζί του.Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι η σκέψεις του δεν ήταν αριστερές,έμοιαζε πιο πολλή με την σκέψη ενός δεξιού ,ακόμη περισσότερο με ενός φασίστα!
Κάτι δεν πήγαινε καλά εδώ,ένας τύπος με μαλλιά και μούσια με νοοτροπία φασίστα??
Άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως με δουλεύει.Συνειδητοποίησα όμως ότι έκανα ένα λάθος ,δεν ήταν φασίστας απλά με μπέρδεψε ο τρόπος και η σκέψεις του σε σχέση με την ζωή..Μιλώντας μαζί του με έβαλε σε νέους δρόμους για την ανακάλυψη του διακαούς πόθου μου...Ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα...Οι απαντήσεις του σε ερωτήματα μου ταίριαζαν απόλυτα σε σχέση με όσα γίνονται γύρω μας.

Μια μέρα βγήκαμε για ένα ποτό...Το ένα ποτό έφερε το άλλο και η συζήτηση γύρισε γύρω από την δουλεία του...Δεν είχα καταλάβει μέχρι τότε τι ακριβώς έκανε..Νόμιζα ότι ήταν προγραμματιστής,καλός μάλιστα μιας και διάφορα έργα του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο,συντηρεί μάλιστα και έναν δικτυακό τόπο για το Linux ,το www.linuxer.gr όμως φάνηκε ότι αυτό το έκανε από χόμπι.
Τελικά μετά την έκτη βότκα μου αποκάλυψε κάτι που με έκανε να πέσω από την καρέκλα μου.
Αυτός είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ! ναι όσο τρελό και αν ακούγετε το σύστημα στην χώρα μας είναι ένα μόνο πρόσωπο και έχει και όνομα.Παναγιώτης Σκαρβέλης
Ναι δεν είναι καν ομάδα αυτή που μας κυβερνά..Είναι ένα και μόνο πρόσωπο.
Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω με ποίους τρόπους καταφέρνει να κάνει όλους να κινούνται στα νήματα που αυτός θέτει, είναι όμως σίγουρο ότι έχει υποχείρια όλους,πρωθυπουργούς ,υπουργούς,βουλευτές,γενικούς γραμματείς. Όλους αυτός τους κατευθύνει γεννώντας τις ιδέες..
Το ωραίο είναι ότι κανείς από αυτούς δεν καταλαβαίνει ότι πραγματικά ελέγχετε από αυτόν τον άνθρωπο..Και αυτή είναι η δύναμή του...
Το ξέρω ότι θα με πάρετε για τρελό. Όμως είναι η αλήθεια και σας παρακαλώ διαδώστε την παντού.Να μάθει όλος ο κόσμος ποίος πραγματικά μας κυβερνά!

1 σχόλιο:

Έλλην είπε...

Γιατί δεν του λές να πει καμιά κουβέντα στη Μέρκελ; Ή μήπως την κυβερνά και αυτή; :-p